lørdag 25. februar 2012

Vår på trappa

Det lokale hagesenteret opna denne helga etter sin sedvanlege vinterdvale. Sjølvsagt med mange gode tilbud. Det blei ein liten formiddagstur ned dit, og eg hadde store problem med å bestemme meg for kva eg skulle velge til å pynte opp på trappa - iris, perleblomst, krokus, vårlyng? Det einaste eg var sikker på at eg ikkje ville ha var påskeliljer, dei vil eg helst spare til det faktisk er påske!

Men det blei ranunklar, i rødt, lilla og rosa. Vinterpynten på trappa er litt sliten no, men den skal få stå ei stund til enno for ranunklane gjør seg best mot den grøne bakgrunnen.
 Elles var det ein herlig dag i hagen i dag, sola var framme innimellom, det var mildt og trur du ikkje snøklokkene så smått har begynt å opne seg også! Eg trur kanskje me kan slå fast at våren er i gang.

9 kommentarer:

 1. Så flott det ble på trappen din! Ranunkler er flotte blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Spørs kor fine dei er i dag for det var frost i natt og eg glemte å ta dei inn slik eg hadde tenkt...

   Slett
 2. Herlig farge på ranunklene dine Elisa, pynter virkelig opp på trappen ja! Er det på Sotra hagesenter du har vært? Jeg var også der idag, litt irriterende om jeg gikk forbi disse... :D

  Lenge siden sist, forresten, kjekt å se at hageinteressen din blomstrer. Nå har jeg bladd litt i bloggen din, ser du har mange kjekke prosjekter på gang, blir spennende å følge med på fortsettelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Josefin, så kjekt å "sjå" deg igjen! Hageinteressa har vore litt att og fram dei siste åra, og med to småttisar så er ein jo ikkje like mykje herre over si eiga tid lenger heller... Men i år trur eg hagegleda er tilbake for fullt!

   Eg kjøpte ranunklane på Bogrønt Fyllingsdalen. Ikkje fullt like stort utval som på Sotra kanskje, men likevel veldig bra og ikkje minst er det hyggelige og kunnskapsrike filk som driv det.

   Slett
 3. Så flink du er som pynter så flott på trappa!

  Vårlig og fint!

  SvarSlett
 4. Flotte vårblomster :)Ja i dag har det vært vår i luften i Bergen. Det er vel Bogrønt i Fyllingsdalen som er ditt lokal hagesenter? Lenge siden jeg har vært innom der :)
  Gratulerer med premie i x-faktor!
  Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk i like måte, du kan hage med stil framover du no!
   Det er Fyllingen ja, heilt klart verdt ein tut innom om ein er på den kanten.

   Slett
 5. Nydelige ranunkler! Tror jeg må ta en tur for å kjøpe litt vårstemning til trappen vår også. Vi har virkelig kost oss på morgenen i dag med høytlesning fra hele Blåbærhagens historie. Godt å høre om andre som er like entusiastiske over varmkomposten og har visninger for gjestene : ) Vi drømmer også om høns i hagen... Det blir så fint hos dere! Elsker det dere har gjort med utforming av uterommet, og ser vi har mange felles preferanser når det gjelder valg av vekster. Vi gleder oss alle til fortsettelsen og høytlesning ved søndagsfrokosten kommende søndager!

  SvarSlett