fredag 3. februar 2012

Splish Splash


Ny runde i fargekonkurransen hos Moseplassen, denne gongen er det blått som gjeld. Då tar eg fram denne storkenebben, 'Splish Splash' som den heiter. Vanlegvis er eg ikkje så glad i variegerte blomar, men eg er altså svak for denne. Dels fordi eg likar storkenebbar og dels fordi den har vore med meg så lenge. Det var ein av dei første plantene som kom i jorda i den nye hageparsellen min tilbake i 2005. Eg var sultefora på haging, og så uendeleg glad for dei 50 kvadratmeterane som eg fekk tildelt den våren. Denne storkenebben fekk eg som frøplante av ein eller annan frå Hagegal trur eg, eg huskar ikkje heilt kven det var. Planta i seg sjølv kan fort bli litt lang og slengete, men blomane er jo veldig søte. Spesielt når dei får så fint besøk som her i juli i fjor.

No har eg adskillig meir enn 50 kvm å boltre meg på og Splish Splashen har fått selskap av mange fleire stauder, flesteparten av dei har eg fått eller bytta til meg frå hagemennesker over heile landet. Det gjør plantene ekstra verdifulle for meg!

Mange andre fine blå blomar er å finne hos Moseplassen i dag og i morgon.

6 kommentarer:

 1. Nydelig bilde og blomst , det lukter vår og sommer helt hit.
  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 2. Nydelig bilde! Jeg sådde min i fjor, og jeg er enig med deg at planta har en tendens til å bli litt slengete i veksten. Men det får ikke hjelpe, blomsten er så fin. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Vakreste storkenebben. Masse lykke til :)

  SvarSlett
 4. Jeg hasr også sådd denne, og regner med at det blir blomstring i år! Syns denne er ekstra flott!
  Ønsker deg god helg, og lykke til!

  SvarSlett
 5. Nydelig bilde! Det finnes så mange flotte geranium.
  Lykke til i konkurransen og god helg!

  SvarSlett
 6. Sååå flott!!Graniumene er utrolig varierte...og ditt eksemplar var det vakreste:))
  Lykke til:))

  SvarSlett