mandag 25. juli 2011

Bekken


De siste dagene har jeg jobbet mye med bekken og med regnet som kom i natt fikk vi se hvordan den fungerte! Og jeg er veldig fornøyd.


Jeg har bare såvidt begynt å grave ut det som skal bli dammen, men alt nå er den stor og flott. Bredden på høyre side av dammen tenker jeg skal bli en slakk skråning med diverse planter. Høyre side blir bare mur siden den kommer til å bli delvis skjult av hjortegjerdet. Når det er mindre vann i bekken renner ikke vannet over de store steinene, men jeg håper å klare å tette den lekkasjen slik at vi klarer å holde dette vannivået i dammen. 
For å holde på vannet i bekkeløpet også med lav tilførsel har jeg laget små demninger der vannet blir stående. Dette fungerte godt med lite vann og det gir ekstra liv til bekken når det er mye vann. På dette bildet ser en også den størstre utfordringen her, nemlig parkslireknen som vokser overalt. Rundt brønnen ser det faktisk bra ut! Alt regnet gjør jo alt veldig grønt og frodig.
Fortsatt har jeg ikke fått avklart om det blir ender eller ikke, men jeg planlegger for det!

4 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Det skal nok blive godt.

  SvarSlett
 2. Hadde vært artig og besøkt dere for å se prosjektene på nært hold. Både høner og bekk :)Her har vi også planer om oppdemmming av naturlig tilsig av vann. Det blir nok ikke i år..
  Hilsen Maritfri

  SvarSlett
 3. Du er hjertelig velkommen, Marit! Berre ha i mente at dette ikkje er ein velstelt og strigla hage - me likar å tenke på den som vill og vakker. Vill er den i alle fall, og vakker håpar me den blir ein gong.

  SvarSlett
 4. Hei igjen! Vi kommer gjerne en tur vi. Nå går det litt i ett, men vi skal selvfølgelig advare dere i god tid :) Vi pleier å si at vi har et godt potensiale- for hage altså..
  Hilsen Maritfri

  SvarSlett