onsdag 6. juli 2011

Over bekken

Idag bestemte jeg meg for at nå er det fritt for røtter på det området jeg har slitt med siden våren. Nå er det ganske plant der og klart for at det kan såes plen. Vi har sett for oss et prydkirsebærtre som kan blomstre fint om våren sentralt plassert med benk under. Til venstre kommer bøkehekken mot spireahavet, men på høyre side mot skogen skal det opp et hjortegjerde på to meter og det skal dekkes av eføy. Nå leter vi rundt etter en dør vi kan plassere i gjerdet for å få den mystiske hagedøren i midten av eføyen. På den måten får vi skapt et ordentlig hagerom som er litt utenfor resten av hagen. Jeg fikk ny energi til å rydde land da jeg var ferdig med den ene delen og gikk straks løs på bekken og villnisset på andre siden.

I vinter tenkte jeg at vi må ha en bro over bekken. Jeg innrømmer åpnet at det var mest fordi jeg har veldig lyst på en bro i hagen. Nå når jeg har ryddet rundt sidene på bekken innser jeg at vi faktisk må ha en bro. På det bredeste er det snart to meter over og sidene er svært bratte. Det kommer til å bli utrolig morsomt å konstruere broen. Vi har sett endel på ulike modeller på nettet, men ennå ikke landet på en. Et annet spørsmål blir hvordan jeg skal bygge opp selve bekkeløpet. Vannet som renner her er overskuddsvannet fra en av brønnene våre og bekken har en lei tendens til å tørke opp når det ikke har regnet på en stund. Det skal sies at dette ikke har vært et problem i år. Jeg ønsker å ha et vannspeil i bekken til enhver tid og tror vi kan få til det ved å demme opp deler av den slik at en får små basseng der vannet blir stående nedover bekken.


Her er starten på bekken. Tanken min er er å grave ut dammen og utvide den slik at det alltid er vann i den.  Opprinnelig skulle vi ha ender i dammen, men nå er vi litt usikre siden en nabo lengre nede har en brønn som ligger i nærheten av der bekken vår renner. Hvis det er kontakt mellom de to vannkildene er det ikke sikkert han vil like tanken på andedam, men jeg skal spørre ham senere. Dersom det ikke blir ender satser vi på frosk!
- Ove

2 kommentarer:

  1. Sppennende med bekk i hagen. Jeg har en bekk som ikke tørker ut, men vi har ennå ikke fått laget bro til den. Det skal bli artig å se hvordan bro dere lager.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for link! Så snilt av deg:-)

    SvarSlett