onsdag 20. juli 2011

Spennende ting i jorden


Jeg rydder jord og det er lite spennende å si om det. Men siden det har bodd folk på tomten vår i mange år er det mye morsomt som dukker opp når du graver i jorden. Mest potteskår selvsagt, men innimellom dukker det opp finere ting


Mercedesen ovenfor er en norskprodusert lekebil fra selskapet Tomte Lærdal i Stavanger. De laget plastleker fra 1951-1978 og denne bilen er en av over 100 millioner biler som ble solgt verden over. I god stand ville den nok vært et samleobjekt. Slik den er nå, med tyggemerker på baken og hodeløs sjåfør er den bare en fin dekorasjon på hylla.
Denne hesten var det første jeg fant når jeg begynte på den nye tomten. Etter litt leting fant jeg den endelig her. Den er produsert av det danske firmaet Reisler, modellen ble først introdusert i desember 1960. Akkurat hvor gammel vår er vet jeg ikke. 
 Etter flere tiår i jorden ser noen av lekebilene ut som faktiske vrak. Bilen med den grønne motoren er en Ford Capri fra 1970. Den andre er en Ford Pickup fra samme tid. Vi har funne flere slike biler her og de fleste er fra produsenten Matchbox.
 Noen av bilene som denne Ford Zodiac har bare en fantastisk farge. Det er ikke tvil i at det er mer spennende å grave opp spirearøtter når det dukker opp slike fine ting. 
- Ove

4 kommentarer:

 1. Så morsomt :) Herlige selv om de ikke er perfekte!

  SvarSlett
 2. Det er rene tidsreisen å grave i jorden hos dere. Mye kan vel tyde på at det har bodd en gutt eller flere på stedet tidligere. Artig!

  SvarSlett
 3. Lekene må vel være mistet av en gutt ja. Alt det andre er plassert der under steiner og i murer. Spesielt i tomtegrensen ligger det mye glass og metall. De ville vel få det lengst mulig vekk. Takk og pris for resirkulering!

  SvarSlett
 4. Det var en pen samling leketøy, må jeg si! Her har vi funnet lekebiler både på gården og i fjæra, begge deler etter våre egne unger. Den vi fant i fjæra var slipt av havet blant alle rullesteinene og ser veldig dekorativ ut. Den vi fant i jorda var nesten god som ny etter 28 år, det falt bare av et hjul da jeg prøvde å rulle den på en murkant for å få bort jord. :)

  SvarSlett