lørdag 11. juni 2011

Ruging dag 8.

Lysing av egg

I går var det sju dager siden vi startet maskinen og da er det mulig å se hvilke egg som har begynt å utvikle seg og hvilke som ikke kommer til å gjøre det. Det er en ganske enkel teknikk, du bruker et kraftig lys mot egget i et mørkt rom og kan du se blodårer inne i egget er det et bra tegn!  Dersom du bare ser en vanlig plomme er egget ubefruktet. Her er en ganske spennende side som viser utviklingen av et kyllingfoster inne i egget.

Vi har kun brukt egg fra våre egne høner i år så vi hadde håp om gode resultater. Det ser desverre ikke slik ut. Av 34 egg er det 18 som vi tviler på det er liv i. Vi skal vente til dag 12 før vi tar ut eggene, men er ikke optimistiske. En første teori er at det har skjedd noe under oppbevaringen før ruging som har ødelagt eggene. Det kan ha vært for kaldt eller varmt eller noe sånt. Når en tenker på det er det helt utrolig at fugler gjør dette helt alene ute i skogen, når vi sliter sånnn med det! 
                                                                  
                                                                -Ove

4 kommentarer:

 1. Så spennende! Håper det går bra med de 18 eggene, så dere får kyllinger!
  God pinse!

  SvarSlett
 2. Det blir spennande, me kryssar fingrane!

  SvarSlett
 3. Utrolig spennende å følge med på "svangerskapet". Lykke til!
  Hilsen Maritfri

  SvarSlett
 4. Hei igjen Elisa. Eehhh - angående de kyllingene ... jeg tror jeg må ruge litt til på tanken om å skaffe egne kyllinger. Nå for tiden skjønner jeg ikke hvordan jeg skal få tiden til å strekke til til noen ting! Men kanskje kommer jeg tilbake til det en gang :-)

  SvarSlett