tirsdag 21. juni 2011

Ruging dag 18

Vi har hatt problemer med datamaskinene våre. Den ene ble knust av minstemann, mens den andre har fått heteslag for tredje gang. Når dette skjer samtidig er det naturlig nok krise. Nå har heldigvis svigermor lånt ut sin slik at vi kan fortsette våre digitale liv. 

Hanefar er ikke så gammel som han ser ut. Han er renraset sølvrandet wyandotte.
Rugingen går sin gang og nå er vi inne i de tre siste dagene før kyllingene kommer ut. Som vi fryktet var over halvparten av eggene ubefruktet og er nå tatt ut av maskinen. Nå ligger det 14 egg igjen som skal klekke om få dager. Sist luftet jeg en teori om at vi har oppbevart eggene feil før ruging, men nå ser vi at halvparten av eggene som er igjen stammer fra en høne. Det betyr at det helt klart er denne som skiller seg ut på fruktbarhetsfronten, de andre har langt fra samme gode resultat. Kanskje er de litt i eldste laget?

Sølvhalsen er en miks av Welsumer og muligens Hedemora, og legger mørke egg.
Sølvhalsen som vi kaller henne, legger mørkebrune egg så det er lett å identifisere eggene hennes. Ho er den ene høna vi beholdt etter klekkingen i fjor og er virkelig ei flott høne! Ironisk nok hadde jeg ikke tenkt å bruke eggene hennes i det hele tatt siden hun ikke er renraset.


Om bare noen få dager får vi altså se hvordan kyllingene etter disse to fuglene blir seende ut!

- Ove

2 kommentarer:

  1. Spennende :). Mine ligger i maskinen på 16. døgnet. 9 Hedemora og 9 Kochin - lyste dem på nytt på søndag og det var to ubefruktede og ett der utviklinga hadde stoppet rett etter at blodårene var begynt å utvikle seg - de gikk i søpla. Det er absolutt et akseptabelt resultat (hvis alle 15 overlever) :)

    SvarSlett
  2. Ja det er utrolig spennende. Rart at noen egg ikke blir noe av. Neste år skal jeg se mer på hvordan vi kan legge bedre tilrette for klukkhøner for å få opp antallet egg de kan ruge ut selv. Så skal vi kjøpe helautomatisk rugemaskin! Jeg vil ha termostat!Har brukt mye tid på å stirre på to termometer som ikke er enige!

    SvarSlett