onsdag 8. juni 2011

Hekk

De siste dagene har det vært hektisk i hagen. Jeg holder på å bygge et nytt hønsehus til de nye kyllingene som nå bor i en liten kasse i kjelleren. Men innimellom så får en heldigvis tid til litt annet også. Under det tropiske regnet som var mandag sto jeg  under et bøketre og grov opp 43 små bøketre. Dagen før hentet jeg ti, så nå har vi 53 små trær som står i potter og venter på at jeg skal få rensket opp der vi skal ha hekken vår.

Dette er sett fra stuevinduet ned på jordbærbed og 43 potter med bøketrær.
Morplantene til disse er flere trær som ble plantet i en hage i nabolaget engang før krigen. Det er en blodbøk, en hengebøk og flere vanlige som nå er enorme trær. Desverre skal de fjernes fordi det skal bygges et nytt boligkompleks på tomten. De holder på å sage ned alt av trær der nå, så det hastet med å få dem opp og i trygghet! I denne fraflyttede hagen har jeg også hentet mange buksbomstiklinger fra busker som er like gamle som bøkene. 

Den ene hekken vår skal være på rundt 16 meter, og med tre planter på meteren blir det en del trær. Jeg håper å klare det uten å måtte kjøpe noen. Det er noe veldig tiltalende i at hagen tar tid, og jeg er sikker på at opplevelsen varer lengre enn om hekken plutselig var der.

Jeg har også vært inne på tanken om å så bøketrær nå i høst men, er litt usikker på om det er verdt det når du finner så mange småtrær i skogen. I fjor plukket jeg med meg flere småbøker, men av tolv stykker er det kun to som fortsatt lever. Vi får se hvordan overlevelsesprosenten blir på disse jeg hentet nå. Det flotte med disse er at de har ulike valører fordi de er blandinger av vanlig bøk og blodbøk, så hekken kommer til å bli nydelig!

- Ove

2 kommentarer:

  1. Jeg har lenge ønsket meg en agnbøkhekk. Heldige meg får nå fiks ferdig (om enn noe glissen) agnbøkhekk rundt det nye huset mitt!

    SvarSlett
  2. Då er du heldig, Unni. Du får klippe den godt ned, så blir den nok tett og fin igjen! Så spennande å overta ein gammal hage, det kan jo dukke opp masse fint der.

    SvarSlett