tirsdag 28. mai 2013

Kaffigrut mot sniglar?


Eit etterkvart gamalt råd mot snegleplaga er å legge ut kaffigrut rundt plantene. No testar me i stor skala her i Blåbærhagen, i heile vår har Ove dratt med seg plastsekkar med grut frå kaffimaskina på jobben. I dag kom eg meg endelig rundt til å sette ut kålplantene i kjøkkenhagen, og to sekkar kaffigrut vart så spreidd utover jorda. No får me sjå om det blir rosenkål til julekalkunen i år! Må berre huske på å dekke dei med fiberduk også no for å unngå luftangrep frå kålsommarfuglen.
Her er rosenkål og brokkoli planta, altfor tett men sånn blir det når ein har liten plass. Eg skal også så grønnkål i dette bedet i løpet av veka. Hjelparen min hadde veldig lyst til å grave han også, kunne ikkje heilt forstå kvifor småplantene måtte få stå i fred.
Eit tjukt lag med kaffigrut er spredd utover, om ikkje det fungerar mot sneglene så er det i alle fall fint jorddekke skulle ein tru.

3 kommentarer:

 1. Så spennende forsøk dere driver!
  Jeg har forsøkt det samme men i ytterst beskjeden skala, det er jo begrenset med kaffegrut man klarer å samle i en husholdning:)
  Jeg er ikke sikker på om det hjalp, så det skal bli spennende å høre deres erfaringer.
  Koselig med små "hjelpere" i hagen!

  SvarSlett
 2. Kaffegrut har jeg ikke prøvd, men jeg har god erfaring med eggeskall, kobbertape og ett hakk høyere bed enn det dere har.

  SvarSlett
 3. Det blir spennende å høre om dette hindrer snegleplage i bedet ditt. Lurer på om jeg har hørt at det er ubrukt kaffi sniglene ikke tåler. Uansett, er det som du sier et bra jorddekke.

  SvarSlett