fredag 2. mars 2012

Stevnemøte ved hønsegarden

Det er ein vakker dag tidleg på våren, og hønseflokken er ute og spankulerar. Hanen anar at ei høne trippar rundt ein stad bakom han der. Her gjeld det å leite fram nokre godbitar på bakken og lokke høna til seg!


Joda, planen funkar godt og høna kjem springande når ho høyrer klukkelydane til hanen. Her er det visst noko godt å få.
 Kva kan det vere, tru? Ein meitemark kanskje?
 Kva det no enn er det ut til å falle i smak, og hanen er klar for neste steg.
 Men har du sett, der smatt høna av stad!
 Rask på foten er ho også, det var då veldig så travelt ho fekk det plutseleg.
 Her er ikkje anna å gjøre enn å hive seg rundt og følge etter...


I rollane: Wyandottehane og Barnevelderhøne

PS: Andre som har lyst til å vere med i trekninga om to billettar til hagemessa?

9 kommentarer:

 1. Morsomme bilder og veldig flott høne og hane! Vær vår lurer vi på om vi skulle hatt hønsegård... Foreløpig sitter vi på gjerdet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikkje noko å lure på, berre hopp ned frå gjerdet og sett i gang! Gode egg, trivelige dyr, bra gjødsel, og så slepp ein å ha dårlig samvittighet for å støtte industrielt hønsehald.

   Det er ikkje så mykje jobb med ein liten hønseflokk, ein treng jo ikkje ha hane heller om ein er bekymra for støy. Litt stell må dei naturligvis ha, men sånn er det vel med det meste. Og så er det ganske lett å få naboar til å passe i feriar og sånt, så lenge dei får forsyne seg av egga!

   Slett
  2. Jeg har truet med det før, men sier det igjen; i år må vi bare klare å komme oss en tur ut og besøke dere! Og ja, du har sagt at vi er velkommen :)Så kan vi se hvordan dere gjør det og få gode råd på kjøpet!?

   Slett
 2. Å så morsomt og et flott innlegg, med fine bilder, hadde noen få høns og en silke hane for noen år sia, avliva dem da fugleinfluensaen kom hit og vi måtte la hønene være inne, men idag sa æ te gubben at d hadde vært koselig med noen få høns igjen :)får se ka d blir til , ha en fin helg, hilsen Lisbeth.

  SvarSlett
 3. Artige bilder, og kjempefine høner du har :)
  Hos oss også vart hønene avliva i forb med inntoget av fugleinfluensaen. Savner fremdelse de gode eggene.....

  SvarSlett
 4. Så herlige bilder! Det må være koselig å ha høner i hagen!

  SvarSlett
 5. Det er kjempekoselig med høns, eg anbefaler det til alle!

  SvarSlett
 6. Så koselige bilde av lukkelige høns :)

  SvarSlett
 7. Det er bare trivelig med høner i hagen!! Jeg har og planlegger flere, bla Wyandotter! Har ikke hatt de tidligere men de er flotte å se på, og håper de har godt gemytt! Egg blir det vel også! Fin bilde serie, syns det er vanskelig å ta gode bilder av høner, de snur seg ofte i det en tar bilde, men her har du fått en hel serie! Å de er som oss trives ute!! Ha gode dager!

  SvarSlett