torsdag 1. mars 2012

Vår!

Idag er det første vårdagen og takket være et deilig vestlandsvintervær har jeg alt fått jobbet to hele dager i hagen. Listen med planer for hagen i år er om mulig lengre enn i fjor, og derfor er det herlig å få kommet igang. 2012 blir preget av mye som skal bygges, så det skal bli et fint år! På listen står både utvidelse av hønsehuset, bygging av voliere til hønene, bro over bekken og nye grønnsaksbed. Idag fikk jeg selskap av ett sykt barn og ett veldig friskt barn, og da er det ikke mye som blir gjort ute. 

Tirsdag begynte jeg på det som skal bli en bro over bekken. Etter mye om og men har vi bestemt oss for en veldig enkel design. Jeg skal bruke to kraftige bjelker fra plankestabelen vår som, vel, bjelker, spikre på planker til å gå på og så lage et rekkverk. Først av alt har jeg murt opp mer på sidene av bekken for å lage et godt fundament. Det kan du se til venstre på bildet. I tillegg til at en bro er stilig å ha i hagen har denne faktisk en praktisk funksjon også. Ved å definere hvor en skal krysse bekken kan plantene vi skal sette langs sidene av bekken få vokse i fred uten å bli tråkket ned.
I slike muretider må jeg skrive litt om hansker. Ifjor kjøpte og slet jeg ut mange ulike typer hansker som jeg fant rundt omkring på hagesenter og Felleskjøpet. Jeg prøvde både dyre og billige typer. Hittil har jeg ikke funnet noen sammenheng mellom pris og kvalitet. I år begynner jeg derfor med noen hansker fra Biltema til under 30 kroner. Så langt har de ikke skuffet. Det eneste problemet har vært at når du roter i våt jord så blir du skitten på hendene på oppsiden der det er stoff. Ellers har de et veldig godt grep på steiner og slikt som jeg roter med. Nå skal jeg finne ut hvor lenge de varer! 

4 kommentarer:

 1. Veldig koselig bekk du har! Tror jeg må følge det, så jeg kan kose meg med den, jeg også! :) Jeg har i vinter og våres brukt et par billige hansker fra Staples. De er med vannavvisende stoff på oversiden. Også de til under 50,- lappen, så de kan anbefales!

  SvarSlett
 2. Åh, bekk i hagen det må være toppen! Gleder meg til å se hvordan broen blir! Ønsker deg en fortsatt fin vårdag!

  SvarSlett
 3. Så mange spennende planer! Viktig å ha planene på stell når våren endelig kommer:)

  SvarSlett
 4. Staples skal noteres bak øret, om/når disse fra Biltema svikter meg. Bekken er fin nå, på en slags islandsk måte, men når vi får plantet til rundt den med iriser, hostaer og bregner skal den bli virkelig fin. Vi skulle bare hatt mer tid..

  SvarSlett