søndag 12. oktober 2008

Nytt liv i hønsehuset

I dag kom denne vesle forskremte flokken i hus. Vår stakkars eine gjenlevande høne måtte jo få selskap, så no har klart å skaffe fire tverrstripa Plymouh Rock og tre brune italiener. Foreløpig bur dei i kjellaren under ei varmelampe, om ein månad eller to håpar me å kunne flytte dei ut i hønsehuset. Dei minste er ei eller to veker gamle, dei største nærmar seg vel ein månad. Italienerane ser ut som små ryper, nydelege!

oktober 131

5 kommentarer:

 1. Så kjekt med nytt liv i hønsehuset
  då! Plymoth Rock er ein kjekk hønserase, har hatt ei høne av dei sjølv og den vart veldig tam og kjekk. Italienarane er litt meir sky av natur, men utruleg flotte likevel, særleg dei brune.

  SvarSlett
 2. Så koselig :) Hadde jeg bodd lagom til så ville jeg også hatt høner, men jeg tror naboene er vel fornøyd med de to "hanefar'ene" vi har innendørs pr i dag... de lager liv nok de...

  SvarSlett
 3. Så fine høner. Jeg ønsker meg også høner i hagen min.
  Nydelige var de. Lykke til.

  SvarSlett
 4. Veldig kjekt å sjå nytt liv i hønsahuset ditt!

  Ja den hjorten!. nei den har enno ikkje ete noko om våren. Veit ikkje om du har høve til å setje opp gjerde? Det staggar hjorten frå å suse innom. Men vil han inn kjem han seg over alle slags gjerde. Eg har funne ut at når eg har blomkarse so lokkar den han inn. bestehan veit. Så går han vidare til anna hagemat. Neste år skal eg ikkje plante den og sjå om det hjelper.

  Dei seier at det ofte er eit eller eit par dyr som venner seg på hagemat. Det er viktig at jegrane skyt akkurat desse. Ofte er det koller og kalvar, og jaktkarane er veldig glad i hodningane...og det hjelper sjelden oss. Men i år fekk dei has på vandalen. Håpar på eit betre år til neste år.

  Og jau, set no ned laukar, det gjer eg...alltid opptimist :)

  Ha ein framifrå dag!
  Britt

  SvarSlett
 5. Så skjønne! Når vi får ferdig alt som heiter husbygging, så skal eg og få meg høner. Ferske egg er uvurderlig.

  SvarSlett