mandag 23. juli 2012

Trøstebilder

Jaja, i går fekk me smake på det avisene kalte årets første hauststorm. Storm var det vel kanskje ikkje, men det var jaggu friskt i kasta! I dag ser hagen ut som ei slagmark, riddersporane som akkurat hadde sett i gong blomstringa er meia ned, og dei fine kvite fagerklokkene ligg langflate. Og sånn fortset det. Håpar veret tar seg opp litt no i den siste ferieveka, i mellomtida tar eg eit lite tilbakeblikk til litt blomstring før uværet var her. 
Iris chrysographes 'Rubella'

Iris sibirica 'Silver Edge'

Eryngium av noko slag, sådd av frø frå mor mi sin hage

Klassisk gamal oransje lilje, sto her i hagen då me kom

Verbascum phoenicium, fin sjølv om den har ein tendens til å legge seg flat for det minste vindpust

Primula alpicola, frøplanter fått av Mariann for eit par år tilbake. Fine sukkertøysfargar!

4 kommentarer:

 1. Takk for flotte oppmuntringsbilder!
  Nydelig I. 'Rubella'! P. alpicolaene ble jo søte.
  Nå vil vi gjerne ha noen fine sommerdager, jeg er ikke klar for høststormer enda.

  SvarSlett
 2. Trøstebilder er godt å ha nå, ja! Her ligger også de fleste høye stauder langflate. Vi hadde også kraftig vind i går, og vi kom hjem fra ferie i går. Det ble litt arbeid med å støtte opp igjen de som lå nede...
  Så fine bilder du viser! Her har vi fremdeles 3 uker igjen av ferien, så kanskje været bedrer seg i august?

  SvarSlett
 3. Huff og huff. Det ligger klistret til bakken her også. Og sneglene gasser seg i restene. Og om kvelden kan vi plukke flott av kattene våres. Nei nå må noen snart ta en alvorlig prat med overgartneren?! Nok er nok! Jeg grøsser når jeg ser bildet deres av flotten.. Jeg fant noen skikkelig prakteksemplarer på tilnærmet druestørrelse på den ene katten da vi kom hjem fra ferien.. Der går grensen for kattevakten :)

  SvarSlett
 4. Heisan. ja, ikkje fritt for at det ligg litt nede her og. Men flotte bilder du har. Dei primulaene likte eg kjempegodt.
  Ha det godt og nyt hagen.

  SvarSlett