torsdag 28. juni 2012

Juniblomstring sånn heilt på tampen

Så var det jammen ikkje mange dagar igjen av juni heller. Dei går fort, desse månadene! I morgon er det siste arbeidsdag før eg tar ferie, det skal bli skjønt. Riktignok skal finvéret ta slutt og regnet kome tilbake, men det får eg heller leve med. Satsar på at det blir rikelig med hagetid likevel, før eller seinare. Enn så lenge kosar eg med det som er i gang no, endelig syns eg blomstringa er i full gang. 
Akeleie 'Ruby Port' - ein gammal favoritt. Fin mot den limegrøne Euphorbiaen i bakgrunnen!

Primula waltonii

Papaver 'Patty's Plum' - litt rar farge får ein vel seie, skittenlillarosa eller kanskje rett og slett brun? Eg syns i alle fall den er ganske fin sjølv om den nok egentlig skulle vore meir plommefarga.

Paeonia veitchii var. Woodwardii, fin saman med Sambucus 'Black Lace' og lilla Verbascum. Denne Verbascumen, det er vel phoeniceum, sjølvsår seg overalt i ulike nyansar av lilla, rosa og avogtil kvitt. Også ein favoritt.

Oransje orientvalmue. Denne har eg hatt eitpar år men den blomstrar for første gong no. Eg anar ikkje kor den kjem frå eller kva den heiter, og var heller ikkje forberedt på den intense oransjefargen. Men den passar heldigvis bra i dette bedet.  


Dicentra 'King of Hearts er ny i år og veldig søt.

Geranium phaeum album har eg sådd sjølv ein gong i tida, den er fin i skyggebedet saman med dei halvville bregnene. Snart opnar dei kvite martagonliljene som kan skimtast bak til venstre seg, då blir det litt av ein dans her!


10 kommentarer:

 1. Ja, tida går utrolig fort! Vi får ta bilder så står tida stille der. Så frodig og fint du har det.

  SvarSlett
 2. Du hvor tiden flyr! Mye fint i hagen din nå :)Likte godt samplanting med kongslys, hyll og peon :)

  SvarSlett
 3. Vi får håpe fineværet kommer igjen når det får regnet fra seg, om ikke så altfor lenge. Flott blomstring hos deg nå. Nydelig peon og Dicentraen var lekker.
  Håper du får en fin ferie!

  SvarSlett
 4. Vakkert, vakkert. Flott peon og den svarthyllen er ei ønskebusk, men dessverre er den ikke herdig her så jeg må nøye meg med å nyte andres ;)
  Ha ei flott helg.

  SvarSlett
 5. Jeg trodde at Patty'sw Plum skulle nettopp være plum, dvs. lilla. Men så feil kan en ta ;-) Jeg har kjøpt den samme i år, men min har ikke blomstret. Så da er jeg spent på om min blir like rosa som din. Ruby Port var kjempelekker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg har lest at den kan variere ganske mykje i fargen, enkelte er plommefarga og andre ikkje. Men eg forstår ikkje heilt korleis det kan gå til, det må vel bety at den blir frøformert.

   Slett
 6. Nydelig akeleie, og fantastisk flotte samplantinger! Jeg blir inspirert når jeg ser bildene dine. Frodige, flotte bed! Her regner det også i dag, og det ser ut til at det skal vare noen dager......Men bakom skyen skinner solen, og det er håp =)
  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett
 7. Så fine kombinasjoner og spennende bilder du viser.
  Akeleie....den må jeg skaffe meg....

  Forresten lenge siden jeg var innom deg sist, veldig hyggelig ta turen innom;)
  Fin-fin dag!

  SvarSlett
 8. Her var det kjempe mye fint!
  Papaver 'Patty's Plum' og Primula waltonii var skikkelig flotte :-)

  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett