lørdag 21. november 2009

Godt reiskap er halve jobben

På tide med eit nytt innlegg no, men eg slit litt med tematikken og må innrømme at hagen slett ikkje er i fokus for tida. Då passar det bra å omtale I Gros hageblogg som har konkurranse i desse dagar! Gro driv nettbutikken I Gros Hage der eg har handla fleire gonger. Ho har blant anna levert yndlingsreiskapane mine, spade og greip frå Joseph Bentley. Det er rein fryd å jobbe med noko som ligg så godt i handa, og samtidig tar seg veldig godt ut! No har desse vore gjennom to sesongar med hard bruk her hos oss og er akkurat like beine og blanke. Eg har også denne vesle plantespaden frå Burgon & Ball, berre i lys grågrønt, og den elskar eg! Hvis eg ikkje kan finne den når eg skal plante blir det ikkje det same, den er heilt fantastisk i bruk og noko heilt anna enn stive plastreiskapar frå Fiskars og liknande. Eg ville ikkje vore foruten den. Og vakker er den også. Har visst ikkje bilde av den, det må rettast på, men eg postar likegodt bildet frå det gamle innlegget igjen:
Det er ikkje mykje graving på meg for tida, eg tilbringer mykje tid i sofaen med beina høgt og prøver å skue over den veksande magen. Og enno er det to månader igjen. Men i dag har veret ikkje vore så verst, og eg sat på ein stol i hagen og strikka ei heil stund mens veslepeonen lekte i sandkassa og mannen fiksa hønsegard. I hovudet planla eg alt som skal gjerast neste år, når eg skal vere heime i permisjon. Peonbed, gjøre ferdig steinbedet, opparbeide bergskarva framfor huset, utvide kjøkkenhagen, omrokering i staudebeda, plante pil, roser, frukttre. Og det var vel noko meir og, trur eg... Gjett om eg gler meg.

6 kommentarer:

 1. Joseph Bentley gjør det nærmest morsomt å stikke kant, har jeg erfart...

  Vel verdt investeringen :-)

  SvarSlett
 2. Det er fine spader som er gode å bruke, riktige smykker er de :D

  SvarSlett
 3. Gode redskaper er viktig. Dine var jo riktig flotte, luksusutgaven av hageredskap det der.

  SvarSlett
 4. Ja, det er absolutt luksusutgåva men vel verdt investeringa. Som for øvrig ikkje var avskrekkande stor heller!

  SvarSlett
 5. Der har jeg slurva. Jeg har noen riktig gode, gamle saker, og en mellomgenerasjon som er mer eller mindre moden for avfallsplassen. Julegaveønsker, kanskje?

  SvarSlett
 6. Flotte redskap!

  Det ligger forresten en liten award til deg i hagebloggen min
  Ha en finfin uke videre! :)

  SvarSlett