lørdag 2. juni 2012

Gubben og gamla lå og dro...

I hagen har vi flere platanlønner vi egentlig ikke vil ha, men de er ikke bare bare å fjerne. Tidligere eiere har saget dem ned og treet har svart med å komme med rotskudd som nå har blitt til fire nye tre. Moralen er: skal du fjerne en lønn, må du grave den opp. Og det har jeg gjort denne uken! I bakgrunnen kan en se litt av en mindre rot som jeg alt har fått opp. Å grave opp en rot er like enkelt som det høres ut. Du må bare grave og kutte røttene etterhvert som du treffer på dem. Tilslutt er roten løs og da kan du velte den ut.
Denne roten hadde en overraskelse fordi den hadde vokst under en stein. Som du kan se hadde den formet seg etter steinen og formet sn slags skål. Det gjorde at den satt grundig fast. Heldigvis fikk jeg et tips om å forlenge skaftet på spettet mitt og da kom superkreftene frem som klarte å vri roten løs.
Et praktisk redskap for slikt arbeid er en greinsag som den som ligger på steinen. Den kan sage over røtter i jorden og kommer til nesten overalt.
Tilslutt et bilde som viser hvordan det ble uten roten! Dette er en del av den "nye" hagen, tomten ved siden av som vi kjøpte for en tid tilbake. For ett år siden var dette området dekket av et spireavillniss uten like. Nå er det jevnet ut, det er plantet en japankirsebær og det er delvis sådd til med gress. Fordi jeg visste at roten måtte opp har vi ikke kunnet så over det hele, men foran porten begynner gresset vi sådde i år å vokse. Kirsebærtreet har kommet med sine første blomster og rabarbraen ser flott ut. I tillegg har vi malt veggen brunsvart siden sist. I forgrunnen, utenfor bildekanten, renner bekken og dere ser så vidt stolpen på broen. Vi tror dette kommer til å bli en fin liten plett!
                                                             - Ove

8 kommentarer:

 1. Ingen stubbebryter enda skjønner jeg :) Men man kan få unna mye med vektstangprinsippet også :)Godt jobbet! Og vi har fjernet røtter store som troll så vi vet hva vi snakker om :) God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei ingen stubbebryter, men jeg tenker på den! Om to år skal vi fjerne den siste klyngen med lønner og da...

   Slett
 2. Du har gjort en kjempejobb, og så bra det ble etterpå! Røtter er ikke til å spøke med. Jeg utvidet et bed for noen år siden, og midt i bedet vokser et par brudespireaer, og de kunne jeg tenke meg å få bort! Nå ble jeg inspirert til å begynne =)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at en ikke bare blir skremt av jobben som venter. En må bare huske på å ta en ting om gangen. Jeg grov denne roten opp over mange dager og da er det mer overkommelig!

   Slett
 3. Hei!

  Skal jammen si at dere har jobbet bra! Dette er ikke alltid enkelt.

  Ha en fin og rolig kveld. Klem

  SvarSlett
 4. Dette blir bra :-) Kjempeflott plass dere får dere her, og den bekken skulle jeg også likt å ha.

  SvarSlett
 5. Kjekt å se hvordan det blir hos dere!
  -Og så er jeg veldig spent på snittblomstbedene til Elisa denne sommeren!

  SvarSlett
 6. Det var imponerende arbeid! Svære flotte steiner også. Spennende å se åssen det blir!

  SvarSlett