fredag 30. mars 2012

Fint i hagen i dag

Eg har hatt fri i dag, påskeferien er i gang og det er vår i hagen. Kan det bli betre? Riktignok byrja å regne etterkvart, men før det fekk eg vere ute og rote litt rundt ei stund og leike meg med kameraet. Her er noko av det eg fann:
Blåbærlyng i knopp, raudhyll i ferd med å springe ut, lungeurt av ulike slag, den siste snøklokka, assortert lav og mose, egg frå Barnevelderhøna, topp av kuleprimula
Corydalis, veit ikkje kva for sort - den kom frå eit plantebyte eller planteloppis merka som "rød lerkespore". Sprer seg fint, no har eg fleire små tuer rundt omkring

Primula rosea 'Gigas' står også på spranget

Ein blå lungeurt eg fekk med meg frå parsellhagen i si tid, knall knall blå

9 kommentarer:

 1. Ja det gjelder å nytte fridagene vel :) Jeg liket kollasjen din fra hagen i dag. Den røde corydalisen ligner på min. Jeg var litt usikker på navnet selv når jeg la ut bilde. Lungeurten hadde en lekker blå farge. tro det eller ei men jeg har ingen lungeurt i hagen.. Det kan jeg jo selvfølgelig rette opp i :)God helg!

  SvarSlett
 2. Så mye flott som kommer i hagen din nå. Det skjer så mye nå, så man klarer nesten ikke å følge med på alt!

  Nyt dagene i hagen din!

  SvarSlett
 3. Det ble litt kaldere igjen også, men det må vi regne med på denne tiden. Mye flott som vokser i hagen hos deg. Nydelig lerkespore, et planteslag jeg virkelig begynner å få øynene opp for.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Fin-fine bilder! Jeg har en blå¨corydalis, men din rosa var superlekker også. Kommer på må-ha-lista :-)

  SvarSlett
 5. Hvor er det dog bare fint derude fra haven, dejlige billeder !

  Her får du en udfordring fra mig:
  Vis din bedste og sødeste Påskepynt
  I denne uge kan du sætte din Påskepynt frem til display
  Vær med - og send dit indlæg senest Langfredag den 6. april

  knus fra Frøken-frida

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder fra hagen :-)
  Her ligger dessverre alt begravd under snøen.. igjen.. :-( Gleder meg til alt dukker opp igjen :-)
  Ha en fin helg ;-)

  SvarSlett
 7. Så mye flott som er på gang i hagen din! Og så kult å lage en sånn collage av det!

  SvarSlett
 8. Kjempefine bilder, spesielt det første. Lurte bare på en ting, har parkslireknene begynt å spire og? Jeg har denne bambuslignende planten i hagen min og er rimelig fortvilet. Ser at dere fjerner den manuelt, fungerer det? Jeg ble imponert over innsatsen dere har gjort der med slirekne og spirea.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dei har så smått begynt å spire, ja. Å fjerne den manuelt fungerar, men det er eit evigheitsarbeid. Sjølv om det blir stadig mindre av den, dukkar det framleis opp spirar i områder som er renska. Trikset er å aldri la den få vokse opp, napp av stengelen så snart spiren kjem opp over jorda. Då blir rota stadig svakare. Å la området ligge brakk nokre år og berre gå over det med grasklippar vil nok også vere effektivt.

   Husk berre for all del at røtter som blir gravd opp ikkje må gå i komposten! Hos oss har dei gått rett i restavfallet. Burde kanskje vore spesialavfall...

   Slett