fredag 9. mars 2012

Dramatisk vårvær


Vi har hatt mye vind her i Blåbærhagen den siste uken. På tirsdag våknet vi opp til et hønsehus uten tak. Da var det bare å kaste på seg buksen og springe ut for å se hvordan det hadde gått med hønene. Jeg vet ikke hvor lenge taket hadde vært av, men det hadde blåst storm hele natten. Da jeg kom ut og så ned der taket skulle vært kikket alle hønene opp på meg og klukket nervøst. De satt på de vanlige plassene sine og vaglet seg, men lurte nok på hvor taket var blitt av. Våte og litt forkomne, men heldigvis uten noen skader. Sammen med en utskremt tenåring fikk jeg løftet taket på plass og festet det igjen med noen solide spiker. Hønsehuset skal jo utvides i sommer og dette satte en støkk i meg. Jeg får bruke litt tid på en mer solid takkonstruksjon tenker jeg.

Det har vært en del uvær i vinter men så mye skade som vi fikk denne natten har det ikke vært før. På bildet over er det en av furuene som har veltet. Den har jo ikke vett til å stikke røttene sine ned i jorden så da legger den seg raskt over. Vi får sage den opp til ved om ikke annet. I tillegg til furua tok vinden også et stykke av gjerdet vårt, så vi tror vinden har kommet fra sørøst noe som heldigvis ikke er vanlig her. 
I helgen skal det sages ved og er jeg heldig får jeg gjort noe mer med broen!

                                                                      - Ove

4 kommentarer:

 1. Huff og huff! Vi bor jo på en liten hylle over havet og jeg har vært litt engstelig mere enn en gang i vinter, når vinden har tatt tak i hele huset. Jeg kan se for meg de stakkers hønene...

  SvarSlett
 2. Stakkars hønene! Får håpe at været blir bedre og mindre vind.

  SvarSlett
 3. Ja det hørtes dramatisk ut. Kanskje det ble egg med høyt adrenalinnivå de påfølgende dagene? Eller de tar kanskje en pause i verpingen når det skjer så dramatiske greier? Har aldri hatt høns, men det frister. Håper vårværet har rast fra seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen tegn til verpestopp, her er det egg opp og i mente. Trur det må tyde på at me har velbalanserte høner med robust psyke som tåler ein støyt!

   Slett