onsdag 28. mars 2012

Broen

Nei, dette skal ikke handle om den over Øresund, men den som går over bekken vår. Nå har jeg fått laget alt klart og det eneste som mangler nå er tauet som skal fungere som rekkverk. I helgen diskuterte vi om vi faktisk skulle droppe dette, men så fikk vi se hvordan en gutt på to år springer over broen og da ble det klart at rekkverk må vi ha. En utfordring med bro i hagen er at den skal se ut som om den fungerer. Det er lett for at en bro bare blir pynt og at den derfor ser ut som det den er, nemlig noe som er plassert ut. Det har noe med dimensjonene til broen å gjøre også. En kan ikke ha en stor bro til en liten bekk og det er viktig at rekkverket må stå i forhold til størrelsen på broen. Med en tauløsning så unngår vi at rekkverket blir for voldsomt og at broen derfor ser "feil" ut. I tillegg får Elisa finne frem sjømannsknepene sine og spleise litt tau igjen.

Helgene er hektiske nå og det er mye som skal passes inn. Familiebesøk, småbarn og andre ting krever sin tid når vi egentlig har mest lyst til å være ute i hagen. Det faktiske hagearbeidet skjer i noen få travle fritimer. Før et familiebesøk på søndag rakk vi å begynne beplantingen av "elvebredden" vår. Så langt har vi satt ned vanlig gul iris, blålilla julistorkenebb, marikåpe, fagerklokke og en svær hvit kongslys (Verbascum chaixii) som ble for stor for staudebedet. Vi flyttet også en ormetelgbregne hit, de vokser vilt rundt oss i store mengder, og tenkte å plante flere bregner under broen og mellom steinene ned mot selve bekkefaret. Ellers skal vi også plante en hel del blå sibiriris, og noen storbladete hosta.
 - Ove (og Elisa har bidratt med planteinfoen)

3 kommentarer:

  1. Det blir spennende å følge med, og "broen" er jo litt kriminelt belastet :)For oss som ser på nrk.. Morsomt å se hvor forskjellig det ser ut på bildene, alt etter som fotovinkel. Lykke til med spleisingen Elisa!

    SvarSlett
  2. Så herlig bekk og bro:) Du er heldig som har slike innslag i hagen:)

    SvarSlett
  3. Ja, jammen er dere heldige som har både elv og bro i hagen. Det byr jo på et hav av nye plantemuligheter - og så kjekt for ungene da! Gleder meg til å følge med videre, ser for meg at dette kan bli hagens nye favorittsted for både små og store! :)

    SvarSlett