onsdag 11. juli 2012

Øyenstikker


Desse har me ofte på besøk i hagen, men vanlegvis sit dei ikkje stille lenge nok til at det går an å ta bilde av dei. Denne derimot hadde verkeleg gått til ro på eit strå ein regnfull dag her forleden. Det er så vidt eg kan bedømme arten som rett og slett heiter brun øyenstikker (Aeshna grandis), lett å kjenne på dei gyldne vingane. Det er noko med øyenstikkarane, dei er så store og på eit eller anna vis forhistoriske at eg syns dei er eksotiske sjølv om dei slett ikkje er uvanlege.

4 kommentarer:

 1. Å den er vakker da ,det er ett hyggelig besøk.
  Flott bilde , Marit.

  SvarSlett
 2. Virkelig et blinkskudd du har tatt av den! De er ikke lett å fange på film. De er fasinerende, tror absolutt det har noe med størrelsen å gjøre.

  SvarSlett
 3. Jeg har alltid syntes at disse er eksotiske :) Vi har noen slengere innom i løpet av sommeren. Kattene går helt i spinn, men de har klart seg så langt. Fortsatt god sommer der ute i Blåbærhagen!

  SvarSlett
 4. Kult bilde. Har alltid synes de er skikkelig kule, kanskje fordi brødrene mine var livredde dem. Øyenstikker, det høres litt skummelt ut. Og de tok det ganske bokstavlig. Synes navet er kulere på engelsk: dragonfly. Det høres forhistorisk og eksotisk ut.

  SvarSlett