torsdag 12. april 2012

Finaste vårblomen

Det er ny konkurranse hos Anne på Moseplassen, denne gongen inviterar ho oss til å vise fram dei finaste vårblomane. Korleis i all verda skal ein klare å velje? Om våren, når me er sultefora på blomar og farge i hagen, er kvar ei lita spire kjærkommen og alle blomar som visar seg er usannsynleg vakre. 

Her i Blåbærhagen er ein av dei første som dukkar opp krokusane. Me har mange av dei, sannsynlegvis planta for lenge, lenge sidan og dei har fått spreie seg fritt i plen og under buskar. Det skal dei få gjøre vidare også! 
Denne her fann eg i Muséhagen her i byen for ei tid tilbake, eg syns den var så nydeleg der den kikka opp mellom vinterdekket. Den skal få vere min kandidat i denne konkurransen.

9 kommentarer:

 1. Kjempe nydelig!

  Ønsker deg lykke til i konkurransen. Klem

  SvarSlett
 2. Veldig lekker kandidat! Lykke til Elisa :)

  SvarSlett
 3. Hei hopp. Var så heldig, og helt tilfeldig jeg fant deg for noen dager siden. Og akkurat da du la ut om hønseraser. Perfect! Jeg elsker mine tupper. Bare tre fikk overvintre, et par Brahmahøner som ble haner fikk glede oss i gryta. Snakker om spetakkel i nabolaget da disse monstrene begynte å gale som fjortiser hele dagen ha ha ha. Er litt smågal fra før, men nå tror jeg naboene er redd for hva jeg vil finne på denne sommeren. Esel kanskje? hi hi.
  Tilbake til hønene. De har vært så snille med hverandre, men nå hakker de og krangler de hele tiden. Kjøttsår og redsel. Hva i alle dager går av dem? Må kanskje skaffe en hane igjen, en liiiiten en :)
  Riktig god vårhelg
  Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde eg hatt meir plass og eit lite fjør skulle eg definitivt hatt eit esel eller to!
   Ein flink hane klarar nok å halde styr å hønene. Ellers seier dei at det er viktig å halde hønsa i aktivitet for å unngå hakking, dei må vere opptatt med noko. Feks å strø ut havre i hønsegården, slik at dei må bruke tid på å leite etter maten. Eller henge opp ein bukett kålblader i ei snor så dei må hoppe litt etter den. Osv. Verdt eit forsøk kanskje?

   Slett
 4. Der var de fine krokusene igjen ja, liker det bildet så godt!
  Masse lykke til i konkurransen :)

  SvarSlett
 5. Da har jeg stemt på favorittbildet mitt - gratulerer med finaleplassen! :)

  SvarSlett