søndag 26. juni 2011

Nye kyllinger!

Da er endelig rugingen over og vi sitter igjen med 14 kyllinger. Av de 15 eggene som var befruktet var det altså kun ett som ikke ble noe av og det er vi selvsagt fornøyd med. En annen ting vi er svært fornøyd med er at vi klarte å få den klukke wyandotthønen vår til å ta seks av kyllingene bokstavelig talt under sine vinger. Den siste måneden har hun kun vært interessert i å ruge, men siden vi har ikke hatt et ledig hus til henne har ikke det gått. Etter så lang tid har hun nok lurt på hvorfor eggene ikke har klekt, så når de første kyllingene i rugemaskinen begynte å klekke torsdag kveld lurte jeg de under henne etterhvert som de kom ut av egget. Nyklekte kyllinger piper noe helt forferdelig, men i det øyeblikk de kommer under vingene på høna slutter de med engang. Vi var veldig spente på om hun ville akseptere at det plutselig var mange kyllinger under henne, men det gikk helt fint.  
Her nyter høna sola sammen med kyllingene.

Vi er litt usikre på hvor mange kyllinger vi faktisk kunne gitt henne, men vi valgte å stoppe på seks. På tross av at det er slutten av juni er det kun fire- fem grader om natten så vi ville være sikre på at alle fikk plass under henne. Fredag flyttet vi henne og kyllingene ut i det gamle andehuset som nå er blitt barselavdeling for hønene. Ei høne har bodd der sammen med tre kyllinger siden mai, men nå har de flyttet inn i hønsehuset til de andre hønene. Resten av kyllingene bor i en kasse i kjelleren til de er store nok til å flytte ut til de andre kyllingene i kyllinghuset.
- Ove

7 kommentarer:

 1. Utrolig søte babyer. Og så gode egg de etterhvert leverer!

  SvarSlett
 2. Jeg er grønn av misunnelse både på høns, kyllinger... og egg. :)
  Gratulerer med familieforøkelsen.

  SvarSlett
 3. Takk, det er få ting som er så søte!
  smgj: hønsehald er enklare enn du kanskje trur. Og ofte er det lett å få naboer til å passe høns i feriar osv, i bytte mot ferske egg!

  SvarSlett
 4. Så fine de var :) Den wyandottehøna deres var bare skjønn! Har også lyst på Wandottehøns - men det får bli seinere en gang :)

  SvarSlett