tirsdag 16. mars 2010

Dette lovar ikkje bra

Kanskje ikkje så lett å sjå, bildet er tatt på lang avstand, men katta i huset sit altså oppå fuglekassa. Kan det vere difor blåmeisane som hekka i denne kassa i fjor plutseleg forsvann? Pusen har blitt ein ytterst habil musejeger sidan me flytta hit til skogkanten og eg er redd ein og annan meis har stroke med også. Her må me tenke tiltak.

8 kommentarer:

 1. Godt kamuflert! Aktiv kattespylilng kan anbefales, eller å slå en halvmeter høy blikkplate rundt stammen på treet. Vanskelig å klatre på blikk...

  SvarSlett
 2. Blikk var et godt tips, for ikke å snakke om mer estetisk enn mitt forslag; oppklippede vaskebøtter som en trer rundt treet eller sånne plastgreier som en legger over kabler i jorda. Plater liksom. Tenkte å prøve det siste selv siden jeg har noe liggende, men fint det blir det nok ikke!

  SvarSlett
 3. Ja, ingenting å seie på kamuflasjen!
  Lurt med blikkplate, kanskje me skulle prøve det? Kor får ein tak i blikkplater, skal tru...

  SvarSlett
 4. Det var det med en fugl på taket...her blir det katt på taket skjønner jeg...Ingenting stopper den karen skjønner jeg :D

  SvarSlett
 5. hm.
  ja.
  ser du alt har fått råd om å kle på treet og spyle katta. Mitt neste alternativ blir derfor å flytte kassa til husveggen eller en påle som er så tynn at katten ikke kan klatre opp.

  SvarSlett
 6. Vi løyste problemet med katt som var altfor interessert i eit skjorereir med nettingkrage rundt stamma på treet....

  SvarSlett
 7. Lenge sidan eg har tatt meg ein runde i bloggane no, har gått litt i dvale i vinter :-) Eg såg i innlegget under at de har fått nytt tilskot til familien - gratulerer så masse med ein nydeleg gut! Kjekt med vår no då, litt greiare ut å trille!

  SvarSlett
 8. Les hele bloggen, ganske bra

  SvarSlett