mandag 8. mars 2010

Høner i snøen

Det tok lang tid før den vesle hønseflokken vår våga seg utanfor huset sitt etter snøen som falt i fjor. Men med snørekord i Bergen og kvitt dekke i over to månader hadde dei i grunnen ikkje noko val tilslutt om dei ville ha frisk luft. No har dei to matronene i flokken blitt riktig så eventyrlystne og spaserar seg gjerne ein tur der det er måkt. Dei er begge av rasen australorps, store, tjukke, rolige høner som kan bli veldig tamme. Dei legg lysebrune egg med god storleik. Er dei ikkje fine?Forrige veke hadde me besøk her i hagen, av det slaget som ikkje er velkoment. Eg kasta tilfeldigvis eit blikk ut vinduet og fekk både åndenød og hjerteklapp når eg såg hønsehauken som sat på ein av staurane i hønsegarden! Heldigvis er det nettingtak over garden, ellers kunne det gått riktig gale. Vanlegvis går jo hønene relativt fritt i utkanten av hagen når me er heime, men det spørs om ikkje me må passe betre på i framtida no når hauken har oppdaga dei. Utriveleg. Men når det er sagt så er det jo eit privilegium å bu så nært byen som me gjør og likevel ha moglegheita til å sjå slike fantastiske dyr i vår eigen hage. For flott var den!

12 kommentarer:

 1. Så flotte de er!

  SvarSlett
 2. Fornemme damer på vintertur :)

  SvarSlett
 3. De er bare såå nydelige! Jeg elsker høner! Og så godt de kom fram på bildet med snøen bak.

  SvarSlett
 4. Riktig fine, og flott kontrast mot snøen. Men det syntes vel hønsehauken også, må vite. Dere får passe på damene og nyte synet av den flotte rovfuglen også!

  SvarSlett
 5. Flotte høner. Riktig så stolte og verdige ser de ut.

  SvarSlett
 6. De ser seg rundt med vidt oppsperrede øye og flappende kam og sier 'Hva er skjedd, hva er skjedd?!?'.
  Nydelige de er!

  SvarSlett
 7. åja, hauken er flott. men det er jo ikke noe stas at den skal spise på husdyra, så håper det går bra fremover.

  Herlig å se hønene spankulere :) og grattis med fint nytt bloggutseende da, hyggelig å høre at bloggtipsene mine kan brukes :D

  SvarSlett
 8. Flotte høner! Det må ha vært skummelt for hønene å oppleve hauken rett over hodene selv om de var i bur! Får håpe den holder seg unna.

  SvarSlett
 9. Me skal passe godt på dei, ja!
  Iris: eg kan love deg at hønene satt trykt sammen langt inne i hønsehuset mens hauken satt utanfor, dei held seg godt unna farer om dei kan!

  SvarSlett
 10. Så flotte høner!! Kunne også godt tenkt meg høner..og disse var jo veldig fine. Er det sånn at det går en stund så verper de ikke lenger?
  Uansett...flotte var de.
  Ha en flott dag videre. Hilsen Marte

  SvarSlett
 11. Så flotte høner!! Kunne også godt tenkt meg høner..og disse var jo veldig fine. Er det sånn at det går en stund så verper de ikke lenger?
  Uansett...flotte var de.
  Ha en flott dag videre. Hilsen Marte

  SvarSlett
 12. Hei Marte!
  Dei kan halde det gåande nokre år med verping, våre eldste blir to år i mai og me reknar med at dei skal verpe i alle fall eitt år til. Det har nok litt med korleis dei blir stelt, verping kan visst vere temmelig energikrevande i lengden. Industrihøns blir utslitte ganske fort fordi dei aldri får pause, og blir kasserte etter ca 18 månader trur eg.

  SvarSlett