mandag 5. mai 2008

Er her enno...

Det er for fint ver til å sitte inne framfor skjermen for tida, me går ut om morgonen og kjem ikkje inn igjen før i titida. Nåja, kanskje ikkje heilt sant, men bortimot. Mykje skjer i Blåbærhagen, oppdateringar kjem snart håpar eg. Enn så lenge viser eg berre bilder av plantene eg kjøpte på hagemessa sist helg, mest frå fantastiske Eides Stauder på Askøy, men også litt frå like fantastiske Ljono Stauder i Ulvik. Eg kjøpte en del planter med dekorativt bladverk (Heuchera, Brunnera, Cyclamen, Cimifuga), elefantgras (Miscanthus floridulus ’Giganteus’) som kan bli tre meter høgt, og ei vakker, vakker fylt julerose (Helleborus orientalis). Mykje spennande, med andre ord, og ein god motivasjon til å få ferdig beda så eg kan få desse og alle andre pottebuarar i jorda.
3 kommentarer:

 1. Kjekt og spennende med nye planter. Det er snop for hageelskere det. ;)
  Ja, store deler av dagene går med ute nå. Jeg har blogget denne morgenen mens tåka letter her ved kysten.... ;)
  Fin vårdag til deg!

  SvarSlett
 2. Eg skjønar kva du meiner, det er alt for fint vær til å vere inne foran datamaskina. Hageland og plantefelt er så gøy å vere i, ein oppdagar så mykje nytt kvar gong ein besøker dei.

  SvarSlett
 3. Klart at du må være ute nå. Spennende slag du prøver deg på. Og klimaet ditt er vel slik at det meste går?

  Jeg fikk første vårfornemmelse med utplanting i går. Da satte jeg krukker med spennende fargenyanser av blomkarse og dufterter i utepotter, sammen med pelargonier. Men det er for kaldt om natten til å ha det ute. Så hadde jeg satt det inne, ved ovnen (som ikke var tent opp). Men i dag tidlig hadde min kjære fyret i ovnen.... så da ble det for varmt for dem!! Ikke lett det der. Ha en fin dag!! :-)

  SvarSlett