søndag 14. august 2011

Ryddet landEtter flere måneder er jeg endelig ferdig med å rydde vekk spirea og parkslirekne. Fra å være et ordentlig villniss er den nye tomten blitt en del av hagen. Riktignok uten blomster, men nå har ungene begynt å bruke denne delen av hagen også. Allerede nå merker vi hvor viktig det er å få sikret dammen slik at de ikke ramler i den. Nå er det også avklart at naboen nedenfor mener det er kontakt mellom bekken vår og brønnen hans og derfor kan vi ikke ha ender i vannet. Trist, men da kan jo beplantningen rundt dammen bli mye finere. Ender tråkker jo ned og skiter overalt. Helt i forgrunnen ligger det nye kyllinghuset der både kalkuner og kyllinger holder på å rydde og gjødsle sin firkant av villmarken. 

Til høyre kan en se resten av hagen som har ligget brakk i ganske mange år. Ut fra det vi har hørt har denne delen ikke blitt stelt siden 60-tallet så her er det mye moro å finne tenker jeg. For en uke siden gjerdet jeg inn en del av den og slapp de voksne hønene løs der. De skal få kose seg der i høst og vinter og vil nok rydde godt opp.

Det som er det store spørsmålet er hva vi skal bruke delen som ligger nærmest kyllinghuset til. Umiddelbart tenker vi begge poteter, men det finnes sikkert bedre forslag. Kyllinghuset skal ikke stå slik det står nå, men jeg flytter det ikke før det er tomt for fugler. Til våren skal vi bygge et realt skur til fuglefor, plenklipper, kvistkutter, spader og hagemøbler som også skal fungere som lekehus for ungene. Kanskje hører en liten grønnsakshage til foran et slikt byggverk?
                                                                        -Ove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar