onsdag 13. februar 2008

Ein grønnkledd og ein raudkledd

Ny fugl i hagen i dag; grønnfink har eg ikkje sett her før, staseleg type! Elles har me massevis av blåmeis og kjøttmeis, ein god del svarttrost, granmeis, spettmeis, skjor og kråke. Gjerdesmett har eg sett eit par gonger. Har også hatt besøk av tre ringduer, vakre fuglar! Kattugla ser me ikkje, men høyrer ho godt om kvelden og natta. Og best av alt, me har vår eigen raudstrupe. Har vore litt bekymra sidan eg ikkje har sett han på eit par dagar, men i dag er han tilbake! Håpar han finn seg ein make til våren...

I går såg eg ei rotte, eller var det kanskje ei mus? Ho stakk hovudet ut av eit hol i ein mur, og eg blei ikkje særlig imponert. Særlig sidan det var akkurat der me har tenkt å lage hønsegarde. Så no må me finne ut kva me skal gjere med den saken. Eg håpar at villdyret skal vakne i pusen som endelig har fått komme ut i det fri etter tre år som innekatt, då blir det ikkje lett å vere rotte her i gården. Det lovar godt så langt, katta likar seg ute på nattestid og har slåst med alle andre pusar i nabolaget skal ein dømme etter vrålinga me høyrer heilt inn i stova. Då må ho vel klare ei skarve rotte også?

1 kommentar:

  1. heisann, så eksotisk utvalg du har da. Det begynner å hjelpe på her ettersom fuglene oppdager at jeg forer, men jeg er langt fra fornøyd. Ingen gnagere dog, og det er jeg jo fornøyd med ;)

    SvarSlett