fredag 12. april 2013

Gulrøtter

Ute har våren så vidt begynt å røre på seg på tross av at vi er langt ute i april. Det er selvsagt altfor sent å så gulrøtter nå, men så kaldt som det er ute fortsatt spiller det nok ikke så stor rolle.
Som de siste årene sår vi i melkekartonger. Vi bruker ca 16 frø per kartong (1,75l liter) og det funker veldig fint. "Nantes" er en super type til vår hage. Den vokser fint og smaker godt! De fargerike røttene er artige, men de blir ganske små og er vel egentlig ikke verdt bryet. Uansett har vi nå brukt opp frøene fra i fjor, så neste år skal vi prøve noe annet.
Etter at vi fordelte frøene fylte vi jord over og dynket godt med vann. Nå skal de få stå på badet til de spirer så er det under plantelyset før de skal ut i kjøkkenhagen. 

3 kommentarer:

 1. Koselig :) Det er vel ikke alltid størrelsen på avlingen som er det viktigste men mere kosen underveis :) Lykke til med spiringen!

  SvarSlett
 2. Så koselig! Kjempegøy for Hello Kitty-folket å være med på:):)

  SvarSlett
 3. Gulrøtter i melkekartong var stor suksess her også når ungene var små. Egentlig en veldig lur måte å dyrke gulrøtter på uansett, i allefall hvis man ikke har så bra gulrotjord i hagen.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett