onsdag 24. oktober 2012

Glimt frå ein fin dag

Etter ein traurig og regntung september har me fått litt fint haustver no i oktober, og godt er det. Her er nokre glimt frå ein solfylt dag sist veke. 

Epletreet 'James Grieve' har fått lide under hjortetyranniet fleire år på rad og blitt beita godt ned. I fjor fekk det stå i fred etter at me sette opp to meter høgt gjerde mot skogen, og i år gav det stakkars vesle treet på knappe meteren åtte epler.Kinasøten rakk å blomstre i år, det gjorde den ikkje i fjor. Den har lagt seg godt ut og dannar eit ubeskrivelig vakkert lite blomsterteppe i steinbedet, til glede for oss alle. Har du sett noko så blått?

Husets to minste på veg bort til hønsehuset med middagsrester - kanskje det finaste i hagen akkurat denne dagen. 

11 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra hagen din! Mine foreldre har også dette epletreet, og det er nå er gammelt epletre men det bærer fortsatt frukt! Så du får sikkert mye glede av det når hjortene ikke kan beskjære dette treet. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg håpar på mange gode eple framover!

   Slett
 2. Så fine bilder, skjønne små som går til hønsehuset :)

  Ha en fin dag, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Disse fine dagene som kom nå ble virkelig satt pris på. Jeg orker ikke holde på ute når det regner, så det var godt å kunne jobbe ute mens det var opphold og fint.
  Her har kinasøten nettopp startet blomstringen. Jeg kan ikke huske at den har vært så sein før.
  Flott bilde av de to håpefulle på vei til hønsehuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, me trengte litt opphold no. Får håpedet blir meir av det samme utover.

   Slett
 4. Koslige bilder - nydelig den kinasøten! Det er en fantastik blåfarge:)

  Flinke barn som mater hønene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kinasøten seiler opp som ein klar favoritt, i alle fall på denne tida av året. Men så har den jo heller ikkje så mykje konkurranse!

   Slett
 5. Koselige bilder fra Blåbærhagen :) Endelig et lite livstegn fra andre siden av byen :) Jeg har skjønt at du har fokus andre steder enn i hagen :) Fortsatt god høst! Vi satser på at det med snø i morgen kun er tomme trusler?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vore lite haging i haust. Får komme sterkare tilbake til våren!

   Akkurat no sit eg og kikkar ut på snøen som lavar ned. Sukk. Kryssar alt eg har å krysse for at den ikkje blir liggande.

   Slett
 6. Hei! Ser på de fine hønene dine! Selger dere egg til ruging? Jeg kjøpte meg rugemaskin i fjor, og skal ruge ut kyllinger til våren! Hvilke slag har dere nå? Det er veldig trivelig med høns i hagen!
  Bildet der ungene er på tur til hønsehuset var veldig trivelig!!

  Ha fine dager:-)

  Anne Marit

  SvarSlett