mandag 12. september 2011

Nytt rom i hagen

Nå begynner det endelig å skje noe nytt i hagen. Etter en hel sommer med rydding og luking har jeg begynt å lage til det hagerommet som sakte har vokst frem i hodet mitt underveis. Et av de elementene som gjør en hage spennende er en dør. Det ligger mye spenning i hva som skjuler seg bak en dør ute og tankene mine går kjapt til klassikere som The secret garden. I kjøkkenhagen står det tre potter med eføystiklinger som skal kle gjerdet som kommer rundt denne døren. Selve døren har jeg hamret sammen for lenge siden av restene etter ett gjerde, men er litt usikker på om den blir for tung. Det får tiden vise. Egentlig ville vi nå helst hatt en murvegg, men må vel se i øynene at det ikke kommer til å skje. Slik dørkarmen står nå rammer den inn landskapet på en helt fantastisk måte. Åpninger ut eller inn i hagen gjør den mer spennende og spesielt geometriske former som sirkler og firkanter i alt det organiske skaper spenning. Døren blir buet og i gjerdet skal det være et sirkelrundt vindu for innsyn og ikke minst utsyn.
Kanzan
Som midtpunkt i denne hagen har vi plantet et japansk kirsebær "Kanzan". Vi kjøpte det på en hyggelig handel hos ett av våre favoritthagesenter på salg. Treet er rundt tre meter høyt og det er fint å få noe så stort på plass. For oss bergensere er dette et kjent og kjært tre som smykker blant annet parken rundt Lillelungeren. Om våren blomstrer det helt utrolig med fylte blomster som etterhvert dekker bakken med et rosa teppe av kronblader. Men det er ikke bare blomstene som er flotte med dette treet, den har en utrolig flott stamme også!

Senere skal vi sette forskjellige løker i bakken rundt treet og selv om det ikke helt bestemt hvilke, kommer våren til å bli fantastisk på dette lille stedet.

2 kommentarer:

  1. det var virkelig lekkert bare sånn den sto nå. som du sier så rammer det inn og setter fokus :)

    SvarSlett
  2. Ja, og sånn blir det ståande over vinteren! Det er ikkje noko poeng i å sette opp døra no og utsette den for vær og vind vinteren gjennom så lenge det ikkje er gjerde på sidene...
    Hovudpoenget med gjerdet er jo å halde hjorten ute, men det er avgjort ein bonus at det ser fint ut også!

    SvarSlett