fredag 19. september 2008

Duftgladiol - Acidanthera bicolor


Det er kaldt, surt og vått ute, det høljar og det bles. Eg vakna kl. 03 i natt av lyden av haust, og priste meg lukkeleg for fridagar på fredagar. Så i dag held eg meg inne og prøver å underhalde ei sur og gretten lita jente. Takk og lov for formiddagslur så mor kan få surfe litt.

På ein dag som dette treng me ei oppmuntring. Og så kan ein jo spørre seg sjølv om det verkeleg er sant at det berre er eit par-tre dagar sidan sommaren på dette bildet.

4 kommentarer:

 1. Kan jo bli bedre igjen, eller?

  Deilig sommerbilde, kjenner duften...

  SvarSlett
 2. Å, den er så herlig! Aldeles nydelig duft. Jeg har en del Acidenthera ved inngangen, men de begynner å overta hele trappa for de er blitt så lange. Men jeg orker ikke å klippe dem ned, for de dufter så godt :-)

  Jeg venter på at sommeren skal komme tilbake....

  SvarSlett
 3. Somaren er nok over for i år. Men tenk, no er det haust og svært vakkert ute. No må me planleggje våren. Laukar må i jorda, staudar som skal eller treng det, flyttast og delast (gjerne med gode vener)
  Haust i hus alt godt naturen gjev...og så skal me starte å førebu jula....eg kan nesten ikkje vente :)

  Eg må berre få litt meir sopp i hus..

  Håpar du får ei kjempefin helg!

  R.A.

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig melding på bloggen min:)
  Jeg har også disse duftliljene på trappa- de begynner å synge på siste verset, men de får stå til siste blomst har gått.
  Og i dag har vi hatt en sånn fin seinsommerdag som den på bildet-den er blitt nytt i fulle drag, i tilfelle det var den siste.
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett